tisdag 2 juni 2015

En intensiv tisdag

Idag tror jag att vi tog oss vatten över huvudet. Att parera veckohandlande med hundpromenader, måltider, sovtider, blöjbyten och dessutom tvättid samt BVC-besök känns så här i efterhand som overkill. Junior sover. Mopsen sympatisnarkar på golvet bredvid honom. Maken lägger, i skrivande stund, tappert in den sista maskinen med tvätt och jag har sjunkit ner i soffan med en kopp te. En välförtjänt paus efter att ha lett mathandlandet i två stora matbutiker och sedan, i sann tetris-anda, sorterat in alla varor i kyl, frys och skafferi.


Innan veckohandlings-infernot inleddes lurade jag in maken och junior på Clas Ohlson medan jag smög iväg till en bokhandel. För er som inte visste det så bor det en bok-tok i mig. Jag älskar böcker, särskilt kokböcker. Idag fick den nysläppta boken Rawsome av Erica Palmcrantz Aziz följa med hem. Den har en helt ljuvlig layout och känns perfekt nu när sommarvärmen förhoppningsvis snart gör intåg. 



I Ericas senaste nyhetsbrev var vinsten i månadens utlottning Karin Haglunds nya bok Karins Frukost - Raw food & Vegan. I samma nyhetsbrev skrev Erica några rader om Karin och publicerade receptet på Karins gröna frukostglass. Det är en raw food glass som består av mango, spenat, vatten, avokado och granatäpplekärnor. Givetvis kunde jag inte låta bli att testa receptet, så när jag packade in alla varor satt Kärleken och mumsade på sin del av glassen och Junior smaskade på dagens andra portion med fruktmos. Glassen smakade förvånansvärt mycket mango för att innehålla så mycket spenat och receptet var lätt att tillaga. Vi hade inga granatäpplekärnor hemma så jag toppade glassen med några ekologiska gojibär istället. Dock tror jag att glassen blir ännu godare med granatäpplekärnor till. Kärleken tyckte att glassen hade lite för mycket salladssmak för att helt få kallas för glass, men då den är tänkt till frukost tycker jag personligen att den är alldeles lagom söt. Det är dessutom ett ypperligt sätt att få i sig massor med bladgrönt som kroppen snabbt kan ta upp då det är finfördelat.

Kärleken, som är en modig man, fick ställa upp som provsmakare på ännu ett av mina infall. Jag såg en bild igår på pinterest där någon hade fryst in kaffe och sedan lagt isbitarna i ett glas med mjölk. Said and done! Innan dagen var slut igår frös jag in ekologiskt kaffe och idag drack vi ekologisk mjölk med kaffeisbitar. Det var långt mycket godare än vad det låter och jag tror att det kan bli en favorit under de varma sommardagarna. 

Må väl! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar