Då jag anser att goda tips är till för att delas så kommer här ett sista-minuten-påsktips, nämligen just Leilas sill. Länken tar dig till recept.nu där du hittar både ingredienser och tillvägagångssätt. Fördelen med detta receptet är, förutom den goda smaken, att det är naturligt glutenfritt samt lätt går att göras både laktosfritt och mjölkfritt. Jag har gjort sillen både med laktosfri matyogurt och med oatlys imat fraîche och resultaten blev mycket bra.
Det går dessutom alldeles utmärkt att använda sig av 5-minuters-sill, om du inte råkar ha förbredd inlagd sill liggandes. Se dock till att sillen är MSC-märkt, som till exempel Abbas 5-minuters-sill.
Det du behöver tänka på är att förbereda receptet dagen innan det ska ätas. Förberedelserna tar max 15 minuter om du har plockat fram alla ingredienser. Ett tips är också att ta tillvara på saften från de tre limefrukterna genom att göra en limejuiceshot. På så sätt går de inte till spillo och du får en c-vitaminboost. Receptet innehåller dessutom färsk chili som både är antiinflammatoriskt och hjälper kroppens förbränning.
Summa summarum: Ett snabbt, mycket gott och enkelt recept som är lätt att göra tillgängligt för många.
Skulle du inte hinna göra sillen till påskbordet kan jag tipsa om att den även gör sig alldeles utmärkt till brunchen.
Glad påsk och må väl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar