Här hemma sprudlar glädjen! Junior och jag har äntligen vunnit slaget mot de obarmhärtiga förskolebacillerna som tvingade oss båda att vara sängliggande i nästan en vecka. Kärleken klarade sig. Än en gång har hans immunförsvar visat prov på sin styrka.
Nu när ordningen är återställd kunde jag inte låta bli att inta köket. Ur högtalarna pulserar Martin Stenmarks låt När änglarna går hem och i ugnen tillreds pulled beef. Ekologiskt högrev som är insmord med en marinad gjord på chipotlepulver, spiskummin, whisky, farinsocker, ekologisk ketchup och därefter toppad med hackad lök och vitlök. Visst låter det som att det bäddar för en förträfflig måltid?
Jag hittade receptet på bloggen In the kitchen, där Andreas Ivarsson gjort om Lisa Förare Winbladhs recept på pulled pork till pulled beef. När jag letar recept låter jag alltid magkänslan vägleda mig. Det innebär att slutresultatet ibland kan bli superbt och ibland inte riktigt lika gott, men Kärleken brukar säga att min kompass när det gäller recept är mer än perfekt kalibrerad.
Resultatet gällande det här experimentet får vi dock inte reda på förrän i morgon. Först ska köttet, under stor omsorg, tillagas ett par timmar i ugnen. Sedan brukar långkok och dylikt nästan alltid vara godast dagen efter så innan morgondagen rör vi inte köttet.
Jag kan däremot avslöja att det luktar fantastiskt gott här i köket!
Må väl och njut av lördagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar