onsdag 25 februari 2015

Raw Food House: Raw desserter och choklad

Det är efter stängningstid, men det lyser i restaurangen Raw Food House. En handfull med personer har redan kommit och ägarinnan Linda Nilsson hälsar mig välkommen när jag kliver in. Fler människor droppar in efterhand och klockan närmar sig 19:00. Vi är alla där för att ta del av workshoppen "Raw desserter och choklad".

Linda börjar eventet med att presentera sig och berätta om sin raw food-resa. Medan hon pratar minns jag tillbaka till hur jag för lite mer än fyra år sedan gick och väntade på att att Raw Food House äntligen skulle öppna. Jag hade varit nere på hälsohotellet Spelabäcken, där Linda arbetade, och deltagit på en raw food workshop som hölls av Erica Palmcrantz Aziz. Nu skulle Malmö äntligen få en egen raw food oas. För mig var det kärlek vid första tuggan på Raw Food House. En kärlek som bara vuxit sig starkare genom åren och måltiderna.

Dags för "bakning". Restaurangens motto är Ren mat Helt enkelt och allt är ekologiskt. Linda utstrålar både livskraft och livsglädje när hon talar om ingrediensernas välgörande effekter. Hon aktiverar alla våra sinnen genom att låta oss se, lukta, känna och smaka på olika råvaror samtidigt som hon demonstrerar hur vi bereder de olika recepten. Att Linda arbetar med sin passion går inte att ta miste på. Hon är givmild när det gäller både kunskap och provsmakning. Vi får smaka allt från hallonpannacotta till äpplekaka med vaniljsås. Det fullkomligt exploderar av smaker och jag trivs som fisken i vattnet. Det känns som att vara hemma hos en god väninna. Det är en konst att kunna skapa en varm och välkomnande miljö och samtidigt hålla det professionellt. En balans som Linda behärskar och retorikern i mig andas ut då jag redan i förväg anmält mig till ytterligare en workshop under våren.

Alla deltagare får kvällens recept utskickade per mail och lämnar restaurangen med gott mod. Jag menar: hur många tisdagskvällar spenderar man med att bli bortskämd med diverse raw food desserter? Då smakproverna är generösa smugglar jag med mig en del av mina till min make som snällt nog hämtar upp mig efter workshoppen. Han blir glatt överraskad och mumsar med glädje i sig läckerbitarna. Nu är vi två som är ännu mer taggade på att testa fler raw desserter på hemmaplan.

Och vad gäller Raw Food House så kan jag med gott hjärta rekommendera både mat och workshops.

Må väl!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar